CYNSA , ARGENTINA

Marknadsför en spännande produkt nere i Patagonien med Fitzroy massivet, Torres del Paine , Calafate och Ushuaia! Häftigt! De har också andra specialprogram i Mendoza-området och Punte del  Este i Uruguay. Se mera på deras hemsida www.cynsa.com ar

COTOPAXI, Ecuador.

Som bekant har vulkanen Cotipaxi haft kraftiga utbrott och bl.a har staden Latacunga utrymts. Aska spred sig upp till Quito och under några dagar var det kraftiga störningar i flygtrafiken. Utbrotten har nu avtagit, men försiktighet bör iaktatagas och man bör hålla sig underrättad om situationen. Vulkanen är fortfarande aktiv med mindre utbrott. Cotopaxi National Park är tills vidare stängd. Daglig infowww.turismo.gob.ec . All you need is Ecuador” är Ecuadors nya slogan och har också websida www.allyouneedisecuador.travel med alla upplysningar om landet.

PERU

Metropolitan Touring meddelar att man nu marknadsför den nya lyxkryssaren Amazon Discovery som startar sina Amazonas- turer från Iquitos i Peru. Fartyget har all tänkbar komfort och tar upp till 44 gäster. Ni möter Rosario Arroyo från Metropolitan på LATA workshop den 17 september.

SOUTH AMERICA TOURS

Har också många spännande program att visa upp den 17 september. De meddelar också att Plaza de Armas , centralplatsen i Cuzco nu är bilfri; ett experiment som man hoppas skall bli permanent.

LATIN TRAILS

I Ecuador och Peru slår ett slag för sin verkligt annorlunda ” boutique –fartyg” Cattleya, som kryssar på Maranon- , Ucayali och Amazon floderna med 4 eller 5 dagars program. Båten tar endast tio personer och är i sig en stor upplevelse. Lägg därtill Latin Trails högt belägna djungel-lodge Hakuna Matata mellan Anderna och Amazonas i Ecuador och det finns alla anledning att söka sig till www.latintrails.com.

INKATERRAS

Alla utsökta hotell och lodger i Peru väcker alltmer uppmärksamhet. Inom hotellområdet Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel har man upptäckt tre nya arter av orkidéer hittills okända för vetenskapen. Inom området finns 372 orkidé –arter och många arter av kolibri. Samma gäller Inkaterras anläggningar i Tambopata i Amazonas, som är centra för vetenskapliga studier av kända naturvetare. Inkaterra har sedan 1978 sponsrat vetenskapligt arbete inom sina naturområden. Se vidare: www.inkaterra.com

AIR TICKET, Oslo

Påminner oss om TAM;s  Special Promo Fares till Argentina Brasilien, Uruguay och Paraguay. Från Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Passa på nu! Försäljningsperioden slutar 22 september! TAM finns på plats den 17 september!