Peru

Vår medlem Inkaterra presenterar i sitt senaste newsletter sin organisation ITA, Inka Terra Association, för ekoturism och vetenskapliga naturstudier. Man använder sig av mer än 200 specialister och har bl. a. dokumenterat 821 fågelarter och funnit 19 tidigare okända orkidé-arter. Av stort intresse bl.a från National Geographic är centrum för den andinska björnen i Machu Picchu och planeringen för Perus första marina reservat i Cabo Blanco i norr delen av landet. Förutom sina prisbelönta hotell lägger Inka Terra ner ett oerhört värdefullt arbete på att bevara naturen och dess invånare.

Att peruansk gastronomi är av högsta klass känner vi till också här i Sverige. Nu kommer Washington DC att uppmärksamma detta med att de första söndagarna i juni kommer de förnämsta restaurangerna att uppmärksamma det peruanska köket i en stort uppslagen kampanj.

Peru har presidentval och efter den första omgången leder Keiko Fujimori, dotter till den tidigare presidenten Alberto Fujimori, som på 1990-talet blev känd som den som besegrade den ökända terrororganisationen ”den lysande stigen” – Sendero luminoso, startade en period av ekonomisk framgång för landet, men som fick avgå p.g.a korruption och valfusk.

Han sitter nu i fängelse. Fortsättning följer!

[ww-shortcode-gap height=”25″ ][/ww-shortcode-gap]